Mimivirus

Blog de virologia

El virus gegant

Filed under: Sin categoría — mihase at 7:39 pm on Dissabte, febrer 22, 2014

Aquest títol podria semblar contradictori o metafòric però el Mimivirus és considerat realment un virus gegant. De fet, es tracta del virus més gran i complexe conegut.

·DESCOBRIMENT:

Va ser observat per primera volta dins d’una ameba en 1992 mentre s’investigava un brot de pneumonia causat pel baceri Legionella pneumophila. Inicialment, va ser confòs amb un bacteri degut al seu tamany i al fet que semblava un Gram positiu quan es realitzava la tinció de Gram (el seu nom prové de mimic que vol dir imitar).

·CARACTERÍSTQUES BÀSIQUES:

La seva càpside mesura de 400 a 500 nm i el seu diàmetre, afegint les fibres que posseeix al voltant de la càpside, fan uns 750 nm (recordem que el bacteri Streptococcus mesura al voltant dels 800 nm i que el virus de la poliomielitis mesura sols 27 nm). A més, és un virus de DNA de doble cadena (Classe I en la classificació de Baltimore) amb uns 1,2 milions de parells de bases ( en aquest cas també podem comparar amb la càrrega genètica del virus de la polio, que conté 7500 nucleòtids).

El nom científic d’aquest organisme és Acanthamoeba polyphaga podem  trobar les sigles APMV per a referir-se a ell. Pertany a una família de virus anomenada Mimiviridae.

Pròximament més informació!



No hi ha comentaris »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 9 8 ?